Pitää tiukasti kiinni vai päästää irti

Tiistai 14.2.2023 klo 14:37 - Ulla Leino


Kuinka vaikeaa luopuminen voikaan olla, vaikka se voisi tuoda helpotusta omaan elämään. Mitä luopuminen meille merkitsee, onko se kaiken unohtamista vai voisiko se olla asioiden ja kokemusten muistojen arkistoon siirtämistä. Luopumista on monen tasoista, toisinaan halu luopua tulee itsestä ja tarpeesta päästää irti jostain jo tarpeettomaksi muuttuneesta, toisinaan se on pakon sanelemaa ja siihen ei pysty itse vaikuttamaan. Luopumista vaativa tilanne voi tulla eteen varoittamatta, pitkän harkinnan jälkeen tai hiljaa hiipien. Elämä tuo koko ajan eteemme isompia ja pienempiä muutoksia, luopumisia ja vastaanottamisia. Ilman vanhasta luopumista, muistoihin siirtämistä, on vaikea siirtyä eteenpäin saamaan uusia kokemuksia ja oppimaan uusia asioita.

Avainsanat: luopuminen, tunteet, irti päästäminen


Kommentit

11.9.2023 15:25  Alina

Tämä kirjoitus luopumisesta on itsellenikin ajankohtainen, sillä olen seurannut läheltä ystäväni surutyötä ja luopumisprosessia läheisestä sukulaisestaan. Juurikin mietin, kuinka elämässä on niin monenlaisia luopumisia, mutta etsiessä ystäväni kanssa hautauspalvelua, ymmärsin, että jotkin näistä luopumisista ovat haastavampia kuin toiset. Liikkeen kautta tunteiden käsittely, esimerkiksi tanssiterapian avulla, kiinnostaa kyllä minuakin kovasti.

20.9.2023 14:06  Ulla

Kiitos Alina kirjoituksestasi.

Hyvä kun olet pystynyt olemaan ystäväsi tukena. Toisinaan suru ja luopuminen ovat hyvin omakohtaisia, toisinaan toimimme kanssakulkijoina ja välillä seuraamme sivusta toisen surussa kulkemisen matkaa. Aina se kuitenkin koskettaa ja avaa uusia ikkunoita elämän eri saroille. Voimia teidän matkaanne.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini