Tunnesyöminen

Sunnuntai 6.2.2022 klo 10.48 - Ulla Leino

Tunteet ohjaavat syömistämme monella tapaa. Toiset syövät hallitsemattomasti, hakien vahvistusta tunteisiin tai pyrkiessään pois itselle epämieluisista tunteista. Toisille syömättömyys on väylä tunteiden hallitsemiseen.  On kuitenkin hyvä muistaa, etteivät tunteet ole aina haitallisia ja syömiseen saa ja kuuluukin liittyä tunteita, kunhan ne eivät ota hallitsijan roolia ja määrittele syömistä tai syömättömyyttä.  Kirjoituksesta voit lukea ajatuksiani ja kokemuksiani asiasta. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tunnesyöminen, tunnetyöskentely, kehollisuus, tanssi-liiketerapia, elämäntapaohjaus, luovat terapiat

Terapeuttista tanssia vai tanssi-liiketerapiaa

Maanantai 29.4.2019 klo 21.35 - Ulla Leino

Voiko tanssi olla terapeuttista? Milloin siitä tulee terapiaa?  Mitenkä terapia ja terapeuttinen eroavat toisistaan?

Yleisesti tiedetään, että tanssi tuottaa paljon hyvänolon hormoneja, lievittää kipuja ja aktivoi ihmisiä. Tanssin avulla voidaan luoda uusia sosiaalisia kontakteja ja olla yhteydessä toisiin ihmisiin, kuulua johonkin yhteisöön. Seuratanssit ovat hyvä esimerkki juuri tuosta sosiaalisesta yhteydestä.  Tanssi toimii hyvänä apuna myös kestävyyskunnon parantamisessa ja ylläpitämisessä. Verenkiertoelimistö saa miellyttävällä tavalla tarvitsemaansa rasitusta, hyvänolon hormonien helliessä koko elimistöä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tanssi-liiketerapia, terapeuttinen tanssi, luovat terapiat, taideterapia